Az első akadály a PSG

2017. május 02., 16:00 szerző: B. Virág Rita fotós: Penovác Károly
komment
Köln, Veszprém - A francia Paris Saint-Germain lesz az ellenfele a Telekom Veszprém csapatának a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kedden Kölnben kisorsolták a június 3-4-ei Final Four elődöntőinek párosítását.

A magyar bajnoki címvédő a PSG-vel méri össze erejét a döntőbe jutásért. A másik ágon pedig az újonc Vardar Szkopje és a Barcelona csatázik majd.

Mióta a legrangosabb sorozatban négyes döntőt tartanak, azóta a katalán Barcelona hatodszor jutott el a kölni eseményre. A Veszprém is már negyedszer, ráadásul zsinórban, ami eddig csak a THW Kielnek sikerült korábban. Az idei fináléban viszont nem lesz német csapat, amire egyébként még nem volt példa.

Peresztegi Csilla, az egyik kézilabdával foglalkozó portál szakíróját faggattuk ki arról, mi a véleménye a párosításokról, az esélyekről.

- Kifejezetten örülök a PSG-nek, bár szerintem a Barcelona ellen lett volna a legnagyobb sanszunk. A macedón Vardar Szkopjét mindenképpen szerettem volna elkerülni, és ez az óhajom teljesült - kezdte az újságíró. - A PSG ellen bőven van miért törlesztenünk, bár az is az igazsághoz tartozik, hogy olyan időszakban találkoztunk a franciákkal, amikor nem mentek túl jól a dolgaink - idézte fel Csilla az őszi vereségeket, majd hozzátette, biztos benne, hogy ha nem két héten belül, a szezon mélypontján találkozott volna a Veszprém a Párizzsal, akkor pontot, pontokat szerzett volna ellene.

A Telekom Veszprém (balról Sulic, Nagy és Schuch feketében) erőssége a védelme, ami a Párizst is elbizonytalaníthatja
Fotó: Penovác Károly

- A PSG leggyengébb láncszemének az edzőjét, Serdarusicot tartom, elég makacs, a saját elképzeléséhez a végletekig ragaszkodik, ez még előnyünkre is válhat. Inkább a sztárokra épít, Mikkel Hansenre, a Karabatic testvérekre. Viszont nem igazi közösség. Ráadásul szerintem, ha a sztároknak nem megy, akkor nincs egy biztonsági játéka, amire vészhelyzetben támaszkodhat - magyarázta a szakíró. Peresztegi Csilla szerint a Telekom viszont alapozhat a sztárok ellen is kiválóan működő védelmére, és a Montpellier ellen is bevált két irányítós játékra.

- Amikor Lékai és Palmarsson együtt van a pályán az a riválisoknak kiszámíthatatlan. Számunkra viszont kreativitást, és gólokat jelent - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, az idei Final Four mezőnye sokkal homogénebb, mint bármikor, ám ez nem azt jelenti, hogy ez a legerősebb négyes döntő.

- Aki járt már a Lanxess Arénában az jól tudja, hogy teljesen mindegy, mi történt addig az évadban. Ott mindenki tiszta lappal indul. Kölnben csakis az számít, mennyire tudsz hideg fejjel gondolkodni - húzta alá.

B. Virág Rita

2017. május 02., 16:00 szerző: B. Virág Rita fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...